De profesie hater – 01.02

De profesie hater – 01.02

De profesie hater - 01.02

Hater pe Goagăl translatoru’ zice că-nsemnă urător. Și nu d-ăla cu capra sau Sorcova, e urător de bine cu ghilimelele de rigoare. AICI am găsit definiția persoană „stăpânită de mânie”.

Hateru’ de care zic io e ăla de-l găsești pe social media pe tot felu’ de articole sau comentarii, în general e nervosu’ din online. Slavă zeilor internauți, io n-am mulți d-ăștia că în general nu mă prea bag în polemici, piuituri.ro are alt scop în viață și dacă mă mai iau de un taximetrist, de Poșta Română sau tanti Poli, nu o fac des și vin și cu reversul medaliei. Adică dacă merită. îi laud.

Bolt – AICI i-am ridicat în slăvi, AICI am dat cu unu’ de tastatură. Poșta Română – AICI i-am dat de tastatură, AICI le-am recunoscut meritele.

Și nici aici n-am cine știe ce impact la hateri că dacă-s mai mult pe povestiri haioase, nu prea au cu cine și de ce să se contrazică. Am un șofer de Bolt care mi-a dat un comentariu la un articol la care nu m-am obosit să-i răspund că oricum n-a înțeles despre ce e vorba-n propoziție. Mai rău a fost că a mai intervenit un jeg uman direct cu-njurături de mamă. Normal, scrise cu greșeli gramaticale pentru că probabil e încă-n clasa a-3-a de zece ani, o face on-line și chiulește mult.

Din punctul meu de vedere haterii se clasifică cam așa.

1. Hater politic

Adevăratul hater politic este mereu în opoziție. Tot pe partea politicului îl mai întâlnim pe cel înscris într-un anume partid, să zicem PSD, care dă cu lături în rivali, să zicem PNL. Nu-i problemă că-l au și rivalii p-al lor și lăturile sunt pe toată clasa politică. Mai este hateru’ unidirecțional sau preapuțindirecțional. Mulți dintre voi faceți parte din această categorie, inclusiv eu, suntem orientați în 99% din cazuri într-o singură direcție sau două, trei, patru… câteva direcții. În cazul meu, Șoșoacă, PSD, PNL și politicul în general. Doar patru direcții. Apropo, e veche asta da’ eu acum am dat de ea.

 

2.Hater de dragu’ meseriei

Acest tip de supărat e ombilicu’ pământului. Nu contează despre ce se discută, că e de covid, că e despre alegerile papale la Vatican, că cine l-a ucis pe Sadam și până la dilema măcinic VS mucenic, el le știe pe toate, se ceartă, impune idei și agită lumea. E bine să nu te bagi în discuții cu el că n-o scoți la capăt. Antidot – nu-l băga-n seamă, o să turbeze și n-are antirabic pentru ce suferă el.

3.Hater neandertalian

Este ăla care habar n-are despre ce se discută-n propoziție. E normal, de cele mai multe ori nu știe să citească. Dacă se dă o lege prin care să se omoare ființele inteligente de pe planetă și dacă sentința se dă bază de test IQ, o să mai trăiască el, două amibe care nu știu începutul versurilor la „Melc, melc, codobelc” și un stafilococ care n-a știut cât face 1X1. El înjură și atât, altceva nu știe. Partea bună e că înjurăturile conțin multe greșeli gramaticale încât de cele mai multe ori nici nu-ți dai seama că ești înjurat.

4.Hater cult

Ăsta e ca ăla care o face de drag, diferența e că se dă rotund, școlit la Sorbona, are cinci ani stagiatură la NASA și proiectu’ de diplomă a fost corectat și apreciat de Stephen Hawking, care l-a și plagiat puțin în câteva lucrări. Ăsta apare și se bagă de zici că e scafandru sau supozitor. Proverbele ca „nuca-n perete” sau „ca zambila-n brânză” după el au fost inventate.

Să zicem că ești pe un grup de oameni faini cu texte haioase, texte de viață, un versuleț, chestii detașante de viața cotidiană. Vezi un articol haios care-ți pune neuronu șugubăț la treabă de debitezi un textuleț unde toată lumea-ți continuă zăpăceala, se hăhăie, în general voie bună cu distracție.

Atunci apare prețiosu’, începe să te-ntrebe de ce ai folosit nu știu ce cuvânt, se bagă-n seamă cu texte mascate cum că ce ai scris tu e o mizerie și cei care se amuză sunt niște puerili. Dacă-l lași fără comentariu se apucă să comenteze pe la ceilalți participanți la traficul postării și le strică chefu’ și seara. De curiozitate te uiți la poza de profil, constați că tu ești un biet miner disponibilizat, el pozează triumfal cu o meclă de absolvent made in Ștefan Gheorghiu și-l bănuiești că e consilieru’ lu’ ta-su Putin.

Duminică seară am dat peste un d-ăsta. Slavă Domnului că există butonul de block și admini care-și fac treaba bine.

De profesie hater – 01.02

4 thoughts on “De profesie hater – 01.02”

 1. Da’ le ai cu studiile de caz! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  De ce nu-ti iei o diploma in sociologie?
  😁
  Oricum le zici bine de tot!
  La mai multe !

 2. Pingback: From Bălăceanca With Love - 18.04 - Piuituri

 3. Pingback: Microbist VS Ultras - 08.07 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: