Ok, am înțeles… și mai departe? – 09.03

Ok, am înțeles… și mai departe? – 09.03

Ok, am înțeles... și mai departe? - 09.03

Ok tov. Putin, am înțeles că vrei Ucraina. Ok, am văzut cum ai schimbat tactica de la războiu‘ fulger care nu ți-a ieșit, într-un asediu cu terorizarea civililor. Ok, ne-am prins toți că n-ai toată țigla pe casă, da’ nu se poate ca strategu’ ilustru, țaru’ în criza masculului de 70 de ani, spaima vestului să nu dețină un plan stabilit. Că aia cu merg toate strună în invazia… scuze, operațiunea specială din Ucraina n-o mai crede nimeni.

Vorba unui prieten d-al meu, citez „marea armată roșie este o legendă construită mediatic și propagandistic care și-a demonstrat impotența în fața lumii”. Ok, sunt ferm convins că nu ți-ai epuizat resursele, încă, da’ e clar că este un conflict pe care nu-i poți gestiona ambele laturi, cea internă și cea externă.

E duminică seara 06.03 când scriu articolul ăsta. Toată ziua s-a reușit cumva să se facă acele coridoare umanitare. Exact acum ceva timp a apărut un lacheu de la Kremlin și a amenințat țările vecine cu Ucraina, că dacă găzduiesc avioane ucrainene pe teritoriul lor, se va considera acea țară ca parte din conflict. Bă ej’ nebun? Că prost nu mai avem dubii. Tot acum a venit o știre cum că multe avioane rusești au decolat cu destinație Ucraina. Dacă pun cap la cap evenimentele, tind să cred că e adevărat și o să fie greu.

Să revenim, ok, cucerești Ucraina, ce faci mai departe? Hai, spune-mi mie că nu zic. Sunt la fel de-ncredere ca tine tov. Putin, exact ca tine când spuneai că doar te dai cu tancu’ pe la graniță și te antrenezi. Ce faci mai departe? Ok, Ucraina-i cucerită, ce faci tu și minunata armată? Care-i planu’, cum vei gestiona teritoriile cucerite?

O să aduci administratori de la Moscova? O să lași armată-n zonă? Cum gestionezi situația, te-ai gândit? Într-o țară în care nu ești dorit și ți-ai băgat șenilele cu brutalitate, crezi tov. Putin că nu o să ai mișcare de rezistență? Crezi că o să-ți pui oamenii pe posturi cheie și ăia trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți?

Poate că nu mă-nțelegi. Să zicem că Alioșa, absolvent de AS moscovit și de teste KGB, este detașat la Harkov ca șefuț pe la contabilitatea primăriei. Alioșa e foarte vesel și bucuros de misiunea primită pe linie de partid. El crede că o să fie bine primit, că apartamentul dintr-un bloc neatins de bombe e cado de la ucraineni, că o să fie bine și n-o să fie rău. Când ajunge în locație ce crezi că-i trece prin cap? Un glonț ucrainean.

Crezi că poți gestiona situația? Crezi că-ți permiți tu și lacheii tăi să amenințați lumea civilizată? Focoasele alea atomice-ți dau acest drept? Ești conștient că dacă nu le aveai acum erai făcut bucăți și expus prin toate capitalele lumii, că armată e clar că n-ai.

Deci, cum e? Ce faci mai departe? Io cred că n-ai nici un plan și singura mișcare pe care o văd, proastă mișcare dar parcă o văd, e asta cu Odesa unde probabil că ai nevoie de un cap de pod către Tiraspol, prea s-au umflat pufuleții și-n ăia.

Pe plan intern ce faci? Ok, am văzut că arestezi copii și bătrâni, te-ai făcut destul de-nțeles, da’ cât o să arestezi la ei? Unde-i duci? Hai să-ți mai dau două exemple. Un jandarm ajunge acasă după o misiune, se așează la masă și îi zice nevastă-sa că mumu haleală că nu sunt bani. Sau alt jandarm e nevoit să-și aresteze fratele care e printre manifestanți. Ce crezi că se-ntâmplă atunci? Sau un ofițer rus care se misionează special în Ucraina, ai observat că n-am folosit cuvântul invazie, află că i-ai arestat familia și sunt pasibili de 15 ani că ți-a scuipat fotografia. Ce crezi că o să facă el?

Ok tov. Putin, hai să-ți spun ce cred eu. Eu cred că nu te mai apucă o lună d-acu’ înainte. Știu că mulți analiști au prevestit un conflict de durată, da’ e blogul meu și fac ce vreau prin el. Și io zic așa: tribunalul de la Haga se agită degeaba, pe tine o să te căpăcească poporul tău sau unul din generalii tăi.

Tov. Putin, amenințările și genocidul pe care le faci acum, sunt exact lipsa de idei și de un plan bine stabilit. Ai dat o mare buleală, insiști că totul e ca pe roate. Ai dreptate, e ca pe roate și cu viteză, numa’ că la vale spre o mare prăpastie.

Apropo, după ce rușii au cucerit cea mai mare centrală nucleară din Europa, toți analiștii au acuzat Rusia de terorism nuclear. Măi oameni buni, planul încropit de Putin este un plan de asediu și de terorizare a populației. Lipsa curentului electric face parte din acest plan. În orice asediu de la maimuță încoace așa se face. Înconjori cetatea și îi tai liniile de aprovizionare până forțezi populația civilă să pună presiune pe conducere.

Un asediu economic se face acum împotriva Rusiei.

Io-te aciulea ceva miștoc, așa, să vedeți cum arată o zonă pe gustu’ lu’ Putin.

Ok, am înțeles… și mai departe? – 09.03

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: