Organigrama reală – 10.03

Organigrama reală – 10.03

Organigrama reală - 10.03

Organigrama într-o firmă, aia pe bune și trecută prin filtru „traducere și adaptare”. Într-o săptămână de lucru ne petrecem aproximativ 45 de ore pe plantație. Dacă ne gândim că în aceeași săptămână de lucru dormim cam 40 de ore regulamentare, ne rezultă cam 35 de ore de timp liber. Dacă mijim ochii și privim calculelele, cele mai multe ore le petrecem la muncă.

Eu prefer să merg cu drag la muncă chiar în detrimentul câștigului. Atunci când nu mă mai atrage nimic spre un loc de muncă, e clar că ăla-i finalu’ și mai bine-mi caut altceva. Colegii mei sunt șmecheri tare și ăsta e un motiv de bază care mă leagă de glie. Organigrama noastră e probabil identică cu oricare organigramă din orice firmă românească. Avem prinși în organigramă șefi, șefuți, bla, bla, din toate pentru toți.

Dar cum ar arăta organigrama printr-un punct de vedere pământean, organigrama inventată de neuron zgubilitic și ușor euforic.

ȘEFU’

Este acea persoană care te plătește, evaluează, ghidează și-ți dă câte un șut în cur când e cazu’. Îl mai găsiți sub denumirea de Boss, Bossulică sau șase vine Șefu’.

ȘEFUȚU’

Este mâna dreaptă a șefului. Aia de fier care este folosită de multe ori la adunat castane din diverse locuri mai mult sau mai puțin fierbinți. Șefuțu’ are o privire plictisito-sătulă și de cele mai multe ori, dacă ai o problemă e bine să ți-o bagi în fund și să te descurci singur. Dacă nu se poate și nu se poate, apelează la el. Sunt șanse mari să nu mai ai nevoie de rezolvare.

Când îți vine o sarcină pe linie de partid venită de la șefuț, te-nșeli amarnic. N-are nici o vină, el este un simplu mesager. Să te ferească zeii de un șefuț cu aspirații de afirmare.

ANIMALUȚUL DE CASĂ AL ȘEFUȚULUI

Organigrama cuprinde un omușor care e pe lângă șefuț. De cele mai multe ori ăsta nu-l vrea da’ n-are ce să facă. E ca un cățel d-ăla cu ochi umezi pe care nu-l poți refuza. Se gudură, din păcate n-are coadă să dea din ea, e fericit când șefuțu-i în zonă și dacă era femeie, probabil că excela-n rolul de amantă. Îl depistezi repede p-ăsta prin comportamentul față de ceilalți colegi. E așa, mai cu sânge albastru și se trage din cruciați.

Uneori e bun pentru că mai scapă informații prețioase să demonstreze că face parte din altă pătură socială.

CIOCHISTU’ FIRMEI

Foarte periculos mai ales dacă șefu’ firmei pune botu’ la ce zice el. Dă pe goarnă tot și n-ai ce-i face. Ideal e să n-ai treabă cu el, să nu trebuiască să-l suporți și dacă lucrați în departamente diferite care nu prea interacționează, e perfect. De menționat că expresia din prezentul text nu are nici o legătură cu definiția din DEX.

AIA DRĂCOASĂ DE LA CONTABILITATE

Personal o consider cea mai neînțeleasă persoană din firmă. Și nu e doar părerea mea. Bine că io am niște gagici șmechere-n departamentul contabilitate, probabil excepțiile care confirmă regula. E așa ciudată încât poți să-ți dai seama lejer când este-n perioada aia din lună sau dacă a avut contact sexual în ultima perioadă… și calitatea acestuia. În general tună și fulgeră, mai are și momente bune da-s rare. În general îți cere chestii pe care nu le înțelegi.

SRI-STUL FIRMEI

În organigrama noastră ocupă un loc important. SRI-stul firmei, care de fapt și de drept e SRI-stă, femeile sunt net superioare bărbaților la profilu’ ăsta, le știe pe toate. Și nu mă refer la chestiile strict de serviciu, știe inclusiv povestiri și trăiri din viața particulară a colegilor. E o enciclopedie de secrete. Dacă vrei să facă plici, spune-i dacă a auzit ce a pățit X-ulescu și apoi spune-i „hai lasă, asta nu-i de povestit”.

OMU’ BUN LA TOATE

E acel coleg fraierică care acoperă mai multe job-uri. Avem de intrat în foc, du-te tu fraierică. Avem de traversat un râu de lavă, fraierică fugi! Și tot așa până când fraierică se prinde că-i luat de fraierică și își bagă picioarele. De menționat că fraierică e constant într-o firmă. Dacă pleacă unu’, există înlocuitor.

Asta-i organigrama de bază, de la ăștia-ncolo sunt particularități. Mai nasol e dacă te regăsești printre ei.

Pentru alte tâmpenii AICI.

Organigrama reală – 10.03

4 thoughts on “Organigrama reală – 10.03”

 1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Ai descris perfect organigrama de la un S.A. unde am lucrat numai ca eu eram doar sub sefa mare motiv pentru carceilalti sus numiti nu prea aveau ce sa-mi faca
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Ai uitat de pupincurist……
  E ala care face parte din ”plebe” si se gudura si-ii pupa cwrul sefului mare constant in speranta ca va ocupa un loc mai bun si va primi marire de salariu fata de ”plebe”
  Bai frate da’ ce se intampla cu contabila…
  Exact asa era ea… de cate ori ma duceam la ea parca avrea un norisor imprumutat de la uraganul Ecaterina…in fine nu ma afecta
  Eu eram un pic mai sus de plebe de cand ma angajasera sefele mari…
  Nici macar nu stiam… atat doar mi-a zis ca postul meu e unic si o sa dau socoteala numai lor…
  Mi s-a parut super pana am constatat ca fusesem luata si de fraierica in sensul ca aveam mai multe aributii fata de fisa postului de munca de care nu aveam habar….atributii ce mi se pusese in carca de ”plebe” fara sa stiu… si munceam de la 8:30 pana la 10 pm
  Pana m-am ”desteptat” si le-am oferit si pe cur si pe nas tot ce mi se pusese in plus…
  🤣🤣🤣🤣 ce vremuri…🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Multam de aducere’aminte…
  Zi buna! 😁

 2. Pingback: Dealer De Flori, Rog Seriozitate - 12.03 - Piuituri

 3. Pingback: Femeia: De La Agonie La Extaz - 05.05 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top