Întrebări cu chef de ceartă – 09.02

Întrebări cu chef de ceartă – 09.02

Întrebări cu chef de ceartă - 09.02

Întrebările alea care ne dau nouă bărbaților șah mat. Fetilii, dragilii, aveți voi un talent ascuns, o parte a creierului plin de surprize, un minion care vă zice din când în când „ia-ntreabă-l ceva fun pe fraierică asta că e prea liniștit”. Genul ăla de întrebări despre care ești 100% sigur că-s plecate de la o femeie. Hai să-ncercăm să facem un top.

1. Auzi, știi ce zi e azi?

Io când aud această întrebare mă pun în gardă, adică-mi acopăr fața și ficatu’, și răspund cu altă-ntrebare: ai chef de ceartă? Este singura chestie care-mi vine-n minte, femeia a epuizat toate motivele de scandal și asta-i arma secretă. Cred că v-am spus cândva că io-s genu’ de bărbat care a uitat de propria zi de naștere. Pe bune, nu glumesc. Atunci cum pana mea să-mi amintesc de o zi din an și ce s-a-ntâmplat în ea prin 1900 toamna?

Voi știți că noi nu știm și profitați la maxim de chestia asta. Cred că vă fascinează privirea noastră tâmpă care se declanșează când începem să căutăm prin fișierele din căpăcică. Vă dau un exemplu mic. Săptămâna trecută, într-o seară mă uitam la un documentar despre WWII și tocmai participam intens la lupta de la El Alamein. Printre bombe și schije aud:

-Auzi, știi ce zi o să fie peste trei zile?

Io nu știam în ce zi sunt atunci, de lună eram relativ sigur, cu anu’ mă scoteam, știam că-i 2022.

-Ai chef de scandal? De un’ să știe creierașu’ meu bătrân…

-Of… e ziua în care ne-am cumpărat apartamentu’.

Apropo, vă zic așa, într-o doară, fericitul eveniment s-a întâmplat acu’ douăj’ de ani.

-Și? Îi facem tort? Deschidem ușa și un geam să se facă curent ca să sufle-n lumânări? Sparg o șampanie de perete?

La-ntrebarea asta lasă tot și pornește cearta că despre asta-i vorba. Dacă n-o faci, sigur îți găsește ceva pentru că sigur ai făcut ceva.

 

2. Auzi, ce zici, m-am îngrășat?

Întrebarea care a făcut cele mai multe victime. Dacă la prima e doar motiv de scandal pentru spulberat monotonia, asta e nasoală rău de tot. Interesant că femeia cunoaște clar situația, e conștientă că are ceva-n plus pe la pulpițe și burtică, de cele mai multe ori întrebarea o pune fix în momentul în care se află pe cântar și totuși are nevoie de o a doua opinie. Zici c-o minte cântaru’.

Răspunsul trebuie să fie scurt și la obiect, eventual să distragă atenția de la adevărata problemă. Exemple:

-Termină cu prostiile.

-Cineeee? Tuuuu? Termină cu prostiile.

-Tot pe porcăria aia arhaică de cântar te-ai urcat? Termină cu prostiile.

-Ai văzut, se pare că-i hotărât pe atac tembelu’ de Putin.

 

3. Auzi, ce să mai fac de mâncare?

Mai am ceva pe temă. AICI E mai mult o-ntrebare retorică să vadă dacă ești prezent și implicat în problemele cuplului. Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, beți minim doi litri de apă pe zi și răspundeți la-ntrebare. Nu se acceptă următoarele răspunsuri:

-nu știu

-ce vrei tu că io mănânc oricum

-habar n-am

O să vezi că domestosu-n combinație cu ciuperca otrăvitoare și nisipu’ din litiera pisicii nu-s ok de mâncat și o să te doară burtica. Trebuie să dai un răspuns, important e să facă ceva de mâncare, nu? Deci, avem așa:

-Draga mea, ce zici de o fripturică cu legume la tavă și murături, plus că o ciorbă de burtă ar da bine pe tabloul de pe masă. Stai liniștit, tu poți să bagi orice din top, tot cartofi prăjiți cu o aripioară de pui o să primești.

-Draga mea, am auzit că laba de urs pe pat de frunze de baobab și salata de boeuf cu carne de struț nu-ți crește colesterolu, ce zici? Dacă faci și o plăcințică cu muguri de strelitzia și bambus, mă declar fericit. O să vezi că-s minunați cartofii prăjiți.

Oricum o să facă ce vrea ea și meniul îl are-n căpăcică, da’ te-ntreabă că tot așa, îi place fața ta hăituită.

 

4. Auzi, mă mai iubești?

Ei bine, aici faci ca la urs, faci pe mortu’. Chiar dacă sună la 112 și te iau oamenii ăia la spital, spune-le ce ai pățit și nu e nici o problemă.

 

Și mai sunt câteva:

-iar ieși la bere?

-îți place de mama?

-mergem la mare-n concediu, da?

Dar tot alea de mai sus sunt întrebările apocaliptice.

Tot chestii de man VS woman AICI

Întrebări cu chef de ceartă – 09.02

1 thought on “Întrebări cu chef de ceartă – 09.02”

  1. Pingback: Organigrama Reală - 10.03 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: