Șofer VS Șoferiță – 13.03

Șofer VS Șoferiță – 13.03

Șofer VS Șoferiță - 13.03

Șoferi sunt mulți, adică posesori de permis de conducere. Șoferi în adevăratul sens al cuvântului care să știe pe zăpadă, pe ploaie sau pe noapte, nu-s așa-n procent mare cum credem. De ceva timp merg pe jos la muncă și am cam cinci km de zgâit la lume. De plictiseală inventariez mașini, fac cuvinte cu literele din numerele de înmatriculare sau concursuri de care ajunge până la 10, șofer bărbat sau șofer femeie, în funcție de mașinile care trec pe lângă mine și mai ales de cine le conduce. Dacă m-ar vedea cercetătorii britanici sigur m-ar recruta.

Presupun că acum doamnele și domnișoarele se gândesc că-ncep miștocăreala și că le spun ce praf sunt ele în ale șoferiei. Adică așa lache mă știți? Credeți că mi-aș permite să fac asta la o brumă de zile de la aniversarea voastră? Sunt un domn și nu mă dezic.

Prezentu’ articol nu are treabă cu condusu-n sine, alte aspecte vizează.

Culoarea mașinii

Bărbatul alege negru, alb că-i pe ieftineală, argintiu, albastru închis și maxim un verde milităresc (așa e Sherman al meu). În mare parte pentru că atâtea culori știe. În cealaltă parte pentru că galben e pentru taxiuri, roșu și mov sunt pentru mașinile de damă.

Dacă toate culorile mașinilor ar fi alese de femei, am avea niște străzi vesele. De la acvamarin, canar, celest, cobalt, regal, electric și până la galben secundar, alt canar…pe galben că ăştia-s plini de culori, galben pai, nanchin, toate le vom vedea pe străzi. Culori că d-aciulea le-am copiat. Asta-i de bine pentru că o pată de culoare pe străzile și blocurile gri, e o pată de culoare pe psihicul nostru destul de gri. Mă rog, mai multe pete.

Să nu mai zic de fluturașii, buburuzele și floricelele de pe mașini. Punct pentru șoferițe.

P.S. pentru bărbați: băgați la cap și notați, probabil că la mâncarea voastră bună și caldă de azi, am participat și eu. Se cheamă diplomație, cu plăcere.

Dimensiunea mașinii

La bărbat tre’ să fie mare, 4X4, fioroasă, cu luminițe nino-nino și dacă pentru o sumă modică e posibil să fie și cu turelă de tanc, e perfect. Și io-te așa bărbații se bat prin trafic și prin locurile de parcare. Să parchezi ai nevoie de pistă ca la un Boeing 747. Nu cred în teoria aia că mărimea mașinii compensează ceva. Io am Duster… deci… medie.

Femeile preferă mașinile cilibii, micuțe, drăguțe și fâșnețe-n traficul urban. N-au probleme la parcare… bine, unele au da’ vorbim la general, la market încap mai multe, la bloc e loc, cozile-n trafic sunt mai mici și tot așa. Punct tot pentru femei.

P.S. pentru bărbați: zâmbetul ăla pe care-l afișează azi nevasta sau prietena ta, e de la mine sau cel puțin am contribuit la el.

Alcoolul la volan

Conform Oficiului European pentru Statistică, în Românica e un procent de 32,2% bărbați care beau zilnic și nu mă refer la apă plată cu lămâie. La femei procentul este mult mai mic, 6,6%. Asta nu-i o noutate, e clar că n-aveați nevoie de cifre ca să știți că bărbații sunt mai bețivi, asta e, atâta s-a putut.

Proiectând aceste procente pe populația cu permis auto, e clar că și printre șoferi tot bărbați-s mai bețivi. Sau e suficient să vezi știrile de la ora 5 că vezi acolo statistici live. Este clar că dacă ar conduce mașina numa’ femeia, or să ne declare ăștia mai catolici decât Papa sau ne trece direct la mahomedanism, că acolo-i liniște la alcool.

Excepție face ziua de 8 Martie. Punct pentru șoferițe.

P.S. pentru bărbați: masajul ăla venit din senin nu e din senin, am contribuit mediatic la el.

Conduita-n trafic

Asta o scriu așa, să fie. Prea mult nu-i de împătrățilit situația la capitolu’ ăsta și le dau femeilor punctu’ fără să comentez. E clar că-s mult mai grijulii, că respectă regulile de circulație mult mai bine ca bărbații și nu uitați, când ați dat examen voi ați luat carnetu’ la limită. Dacă mai greșeați o-ntrebare vă reprograma în toamna corijențelor. Dacă nu-i așa și-mi zici că ai fost absolventul școlii de șoferi magna cumme laude, ești tocilar.

Femeia este mai studioasă și garantat a luat examenul cu maxim de puncte sau a greșit o singură întrebare. Punct femeia.

P.S. pentru bărbați: dacă nu o doare capu-n seara asta să-mi zici săru’ mâna și mă găsești la Rock Cafe în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, pentru a-mi face cinste. Prefer cocârțu’ irlandez care răspunde la numele de Jameson.

Șofer VS Șoferiță – 13.03

3 thoughts on “Șofer VS Șoferiță – 13.03”

  1. Sincer…mi-ai starnit mai multe zambete desi nu sunt posesoare de permis dar am facut de 2 ori scoala… stiu un pic cu ce ”se mananca”
    Iti iau eu Jameson… al meu nu se uita pe pg mea de fb…decat sa dea like-uri asea… fara sa citeasca…🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Pingback: Man VS Woman - Pipiloiu' - 29.12 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top