Dronă cel voinic și merele de NATO – 15.03

Dronă cel voinic și merele de NATO – 15.03

Dronă cel voinic și merele de NATO - 15.03

NATO… NA-Ti-O bună că m-ai spart. Cică joi noapte, când eu trăiam sub o piatră și aveam băluță-n colțu’ gurii, o dronă tomberoneză suferindă de ruginită cangrenoasă, s-a plimbat prin spațiul aerian NATO și s-a prăbușit în Croația. Adică… da, în Croația la niște sute de Km de hoinărit pe cerul albastru și-nstelat ca steagu’ Uniunii Europene, apărat și securizat de NATO. AICI

Știu că deja-i veche, da’ după cum v-am obișnuit deja, io am o-ntârziere publicistică la articole, direct proporțională cu creierașul faultat. De data asta chiar n-a fost vina mea. Chiar n-am știut de ghidușia asta cu tomberonu’ zburător deși mă otrăvesc zi lumină cu toate știrile despre operațiunea militară specială. Adică INVAZIA UCRAINEI BĂ BOULE! Scuze, era pentru senilu’ ăla de Lavrov.

Că n-am aflat imediat, e una  și nu-i așa de condamnat la ce avalanșă de știri vine din Ucraina, da’ să omit așa gang bang cu spațiul aerian NATO, la asta n-am nici o scuză. Și să vă zic cum am aflat.

Weekendu’ trecut am zis no more war, no more Ucraina & Rusia, gata, am nevoie de o pauză. Și am plecat într-un sătuc la poale de deal, înconjurat de gașcă faină, toți conduși de doi leaderi minunați, Jameson și Jack. Tocmai când aveam o discuție cu Jack și-mi explica supărat că s-a devalorizat puternic și l-a depășit benzina la bursă, îmi arunc ochii pe facebook și văz un comentariu postat de Profa Mihaela Baran. Apropo, Texte dubioase la cap și vă ia cu mâna toate boalele. Citez:

„A venit doamna aia, Kamala Harris, a venit tocmai din Americuța, să ne spună că suntem mai pregătiți ca niciodată, că împreună suntem puternici, că suntem centauri, că plm.

În timpul ăsta, o sărăcie de dronă, de dimensiunile unui avion, o dronă veeeeche, ca vai de mama ei, care-ar fi trebuit să fie la casat, da’ nu e, deci, o sărăcie de dronă pulicăndrea spațiul aerian, cum avea ea chef.
A trecut și pe la noi și prin Ungaria și-a mers direct în Croația, unde s-a prăbușit ca o pruastă, direct în capitală, în Zagreb.
Abia atunci, după ce le-a căzut în cap, s-au prins și ăia că ceva nu e cum trebuie și-acum anchetează.
Noi cred c-am aflat de la televizor c-a fost o dronă prin spațiul nostru aerian.
Deci, normal că suntem pregătiți, ce m0rții mă-sii vorbă-i asta?!
:))))))))))))))))))))))”
Dragilor, mi-a ieșit Jack pe nas, am crezut că mor. Nici n-am nevoie de război, io mă omor singur sufocat de Jack.
După ce mi-am revenit, am intrat iar pe modul specialist militar și am început să sap după eveniment. Un pilot are nevoie de altitudine și viteză. Le are p-astea, totul e ok. Apropo, vorbeam acum ceva vreme cu un pilot militar care de câte ori vorbea cu mama lui la telefon, bătrâna mereu îi spunea „mă mamă, zboară și tu mai încet și mai jos, să nu se-ntâmple ceva mamă”. De un’ să știe biata de ea că el are nevoie exact pe dos.
Dacă un avion zboară regulamentar, adică altitudine mare și viteză, asta-l face vulnerabil și e prins pe radar. Dacă merge mai pe la vârfu’ cireșului și copiază reliefu’, că tre’ să-l copieze să nu facă plici pe el, e destul de greu de depistat.
Așa, deci tomberonu’ care se-ncăpățâna să trăiască, dovada clară că rugina zboară, a survolat spațiul aerian NATO de i-a zburtăcit norii și datorită vârstei, a mai putut doar până în Croația unde s-a și prăbușit de la epuizare.
M-am uitat pe hartă. Drona a venit Ucraina, a survolat spațiul aerian românesc preț de trei minute, cam cât o partidă de sex reușită, a trecut în spațiul țării soră și prietenă Ungaria, adică tot spațiu închis NATO, apoi a trecut în Croația unde a și luat o pauză totală la Zagreb.
Pe scurt, a cam făcut pipi pe flota NATO și pe scutu’ de la Deveselu. Cea mai bună veste în toată afacerea asta, adică două vești bune, sunt că la impact nu a făcut victime, doar niște mașini parcate la care sper să existe polițe casco și să cuprindă în contract „mi-a căzut o dronă-n cap” și a doua că pe la noi n-a mers decât trei minute, adică pe la unguri a mers mai mult nedepistată.
Dacă ne gândim că-s 550 de km în linie dreaptă între granița ucraineană și capitala Zagreb, că drona merge cu 700 Km pe oră, avem un timp aproximativ de zbor cam de 44 de minute. La noi a stat 3 minute, restu’ de 41 de minute a violat spațiul Ungariei și al Croației. Adică stăm foaaaaaarte bine. Când să ridici avioane, când s-o dobori că deja a plecat.
Plus că aviația noastră a declarat că a depistat fierătania. Tot despre război AICI.
P.S. Voi vă dați seama cam ce caterincă se făcea dacă drona aia făcea buf tot în Croația da’ mai spre vest, în Pula?

Dronă cel voinic și merele de NATO – 15.03

1 thought on “Dronă cel voinic și merele de NATO – 15.03”

  1. Pingback: Noutăți De Pe Frontul De Est - 17.03 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top