Io vreau la unu, la doi e nașpa – 10.05

Io vreau la unu, la doi e nașpa – 10.05

Io vreau la unu, la doi e nașpa - 10.05

În mintea mea influențată de indicațiile persoanelor care lucrează-n ele, clădirile bugetarilor arată exact ca asta din imagine. Vă spuneam ieri că am rămas fără carnetul de șofer și nenea polițistu’ mi-a zis că pot să dau examen pentru reducerea pedepsei cu executare și retrogradare din rangul de șofer în ăla de infanterist, de la 90 de zile la 60 de zile. Contează mult, mai prind și eu ceva din vară la volanu’ lu’ Sherman.

-Mergeți la noi la etajul unu și depuneți cerere pentru scăderea pedepsei și vă faceți programare la examen.

Ieri, adică luni, am ajuns la munci, am prestat chestii că lunea-i de coșmar, și apoi m-am ocupat de două dosare. Unu, dosar de trimis Sherman la raze că are un ochi cu zeamă, doi, dosar pentru țăcănitu’ de la volan, adică io, pentru susținerea examenului de reeducare conduită în trafic și reducere pedepsei bla, bla, bla. Dosaru’ unu a mers ca uns, m-a sunat un nene de la asigurări, l-am pozat pe Sherman în toate pozițiile, totul ok și aștept nu știu ce să mă duc spre service. La dosaru’ doi începe circoteca.

Conform internetului, aveam nevoie de copie după procesu’ verbal, copie după buletin, copie după dovada cum că pot să mă mai dau cu mașina 15 zile și cerere tip. Mi-am zis să nu-i încurc pe oamenii ăia p-acolo și să o scot de pe sitele politiaromană.ro… și l-am scos, numa’ că greșit. Adică-i formularu’ vechi cu reducerea pedepsei la 30 de zile. Am zis că na, e aceeași chestie numa’ că cu 60 de zile, tai cu o linie și modifici cifra. Pregătesc dosaru’ doi și plec la etaju’ unu din clădirea Poliției. Acu’ sincer, clădirea cu pricina are două etaje și un etăjuț. Adică spre parter urci niște trepte și maxim poți să-i zici etajul zero virgulă cinci, apoi e etajul unu și logic, doi. Când eram io mic, adică-n urmă cu o săptămână, maxim două, am mai fost la etajul unu la zânele de de pașapoarte AICI da’ nici pomeneală de permise sau chestii auto p-acolo. Normal, etaju’ unu e la doi.

Am urcat la doi și stop, stai așa, unde mergi… m-a oprit un jandarm. Păi să vedeți, io-te ce vreau. Bravo, treci la ghișeul 28. La ghișeu’ 28 era un nene, ce să vă zic, agitat tare.

-Bună ziua, vreau și eu o programare pentru examinare ca să-mi reduc pedeapsa, am venit cu cerere, copii, tot ce trebuie.

-Ce cerere, ce copii, ați dat examen și l-ați trecut?

-Nu, d-asta am venit, să mă programez.

-Cerere și copii după examen. Nici nu sunteți în sistem, când s-a-ntâmplat?

-Ieri, mâine o să vedeți și banii că am plătit amenda. Mă gândeam că o programare cât mai urgentă și retragerea dovezii de circulație, mă ajută la recuperarea permisului prin iulie… zic și io.

-Nu merge așa, examenul se susține după expirarea dovezii. Și toate documentele alea le aduceți după ce luați examenul.

-Am găsit o cerere pe sitele Poliției Române, vă uitați puțin că-mi pare modelul vechi.

-Nu-i bună, e alta, pe ce site?

-Polițiaromână.ro

-Nu-i bun ăla, pe IJP Prahova tre’ să intrați.

-Nu sunteți aceeași poli… nimic, ok.

-Pe 30 mai la 9. Ce vă uitai așa, notați.

-Mulțumesc, o să țin minte.

Grețos tare, probabil că așa-i lunea. Nu eram decât trei oameni la rând și aia din fața mea au terminat sub un minut, adică n-a fost așa grav. Frustrant a fost când coboram scările și-n dreptul etajului unu a trecut o polițistă drăguță care mi-a zâmbit. Ce bine era la unu la pașapoarte.

Io vreau la unu, la doi e nașpa – 10.05

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: