New Levites – Live la Rock Cafe – 19.06

New Levites – Live la Rock Cafe – 19.06

New Levites - Live la Rock Cafe - 19.06

Nu contează din ce parte a României ești, dacă pe la tine prin oraș, la o terasă sau la un pub, vezi concert New Levites, ascultă-l pe fratilii tău și du-te că nu te-nvăț de rău. La noi la Rock Cafe trupa a avut un recital pe 16 Iunie. Stați că vă spui.

V-ați prins că de ceva timp mă ocup de concertuțe live și de pagina de facebook Rock Cafe Ploiești. Acu’ două săptămâni mă trezesc cu un mesaj cu „salutare, noi suntem New Levites, trupă profesionistă, peste 250 de cântări prin Europa, nominalizați la Nashville-Premiile Muzicii Country-Passantino Awards-editia 2017, avem șapte albume și două DVD-uri și cam asta am făcut în ultimii 18 ani”. Bang… m-am blocat. Nu auzisem de ei, nici nu-s etalon în branșă și m-a speriat puțin faptu’ că-s trupă de gospel. Noi pe la cârciumă, mai așeeeea, mai cu Slayer, Sepultura, Iron Maiden, d-astea unde curge sânge din nas. Da’ am săpat puțin și am văzut că-s buni și pe muzică country, foarte nimerită pe la noi prin grădină. Mno, dacă nu vorbesc, n-am de un’ să știu, așa că i-am sunat. În doi timpi și trei mișcări am trasat liniile de bază ale recitalului, m-au calmat că o să-și adapteze repertoriu’ pe specificul locației. Nici nu era nevoie să menționez eu asta, ei deja aveau playlistu’ pregătit. A rămas că ne vedem la 18.00, să montăm chestii, de probe de sunet nu-i nevoie că totul e pregătit.

New Levites, adică frații Emanuel & Dan Picu AICI facebook, AICi site oficial.

DSC00111

În prima fază am văzut experiența și concertele din portofoliul trupei. În 15 minute totul era aranjat și proba de sunet s-a făcut la rugămintea mea, să reglăm nivelul de sunet cât să nu deranjăm vecinii. Am mai stat la palavre până pe la ora 20.00 când s-a dat drumu’ la cântare.

Dacă aș caracteriza-n câteva cuvinte recitalul New Levites, aș zice așa: simplu, frumos, profesionist. Sunetul perfect, melodiile bine alese, compoziții proprii, coveruri, muzică country, rock and roll și chiar gospel, toate au dus la un recital de nota 10 plus, cu felicitări. Și atenție, nu e doar părerea mea. Pe la noi prin cârciumă-s oameni care ascultă toate genurile de rock, de la lacrimogene și până la trupe de death metal, și n-am avut reclamații. Toată lumea s-a bucurat și a apreciat o seară cu muzică bună între prieteni. Finalul a fost perfect și bine ales. Au terminat într-o compilație de rock and roll, așa, să ne ofticăm că se termină. AICI un video.

Singurul regret e că n-am avut foarte mulți oameni prezenți, trupa New Levites merita din plin. Tre’ să vă zic o chestie. După concert, Dan și Emanuel au trecut pe la toate mesele și au salutat publicul. Foarte frumos și gestul lor o să le asigure audiență la următorul concert. Mă gândesc ca pe final de vară, înaintea începerii sezonului rece când vom intra la interior, să facem un mini fest pe un weekend întreg. Dacă se aliniază planetele, New Levites va urca iar pe scena Rock Cafe.

Mulțumim publicului pentru prezență, mulțumim mult New Levites pentru prestație. ArteFapte, Rock Cafe Ploiești și piuituri.ro, vă salută.

DSC00101 DSC00113

AICI o cronică de la altă cântare.

Și exact cum spuneam la-nceput, nu contează din ce parte a României ești, dacă pe la tine prin oraș, la o terasă sau la un pub, vezi concert New Levites, ascultă-l pe fratilii tău și du-te că nu te-nvăț de rău.

New Levites – Live la Rock Cafe – 19.06

1 thought on “New Levites – Live la Rock Cafe – 19.06”

  1. Pingback: Mucky Cu Z De La Puie - 10.01 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: